Спарта продължава за купата на България
Спарта продължава за купата на България / Sofia Photo Agency

Победа с 2:0 над ловешкия тим „Славимес" записаха футболистите на „Спарта" в зонален полуфинал от турнира за Купа България. Домакините се състезават в тамошната „А" областна група и са на много добро спортно- техническо ниво. Самоводчани можеха да направят разликата в резултата доста по- изразителна, но с лекота пропиляха дузина голови възможности.

Пред вратата на домакините пропуснаха Краси Гавазов, Ивелин Момчилов, Димитър Димитров, Светослав, Станчев, Ивайло Иванов и Иван Златков. Централният защитник Стойчо Иванов разпечати ловчалии в 35- ата минута директно от пряк свободен удар. В 75- ата Георги Каравасилев проби самостоятелно и поднесе топката на Наско Евтимов пред опразнената врата, така че за него остана само да я насочи в мрежата за 2:0.

„Доволен съм от показаното, но ме притесняват пропуските. Ще дойде мач, в който ще имаме само 2- 3 възможности и ще бъдем длъжни да ги реализираме. Ако не сме концентрирани какво ще правим?", коментира старши треньорът на „Спарта" Борислав Евтимов.

Следващата сряда в турнира самоводчани срещат „Янтра" /Габрово/, която отстрани „Ботев" /Козлодуй/ с 2:1. Двата отбора ще премерят сили и в неделя на стадион „Ивайло", в мач за първенство на Северозападната „В" група. „ще търсим пълен успех и в двете срещи, независимо че съперникът е сериозен. Длъжни сме да неутрализираме опитните им халфове Виктор Венков и Емил Георгиев", добави Борислав Евтимов.

„Спарта": Р. Русев, Панайотов /73 Евтимов/, Симеонов, Ст. Иванов, Дахилов, Момчилов, Димитров, Гавазов, Станчев /55 Евтимов/, Ив. Иванов /55 Л. Русев/, Златков.