Спарта купува пълна екипировка за детско-юношеската си школа
Спарта купува пълна екипировка за детско-юношеската си школа / dariknews.bg, архив

Юношата на „Етър" Станимир Стоянов ще бъде треньор на вратарите на всички възрастови групи на ФК „Спарта", съобщи изпълнителният директор на клуба Митко Манолов. Стоянов е 77- ми набор и стигна до мъжкия тим на „виолетовите".

За играещ помощник- треньор на Борислав Евтимов на мъжкия състав пък е назначен Димитър Георгиев. Освен мъжете, Евтимов води и децата, родени през 1996 г. Ивайло Димитров е начало на юношите младша възраст, а вратарят на първия тим Румен Русев на старшата възраст.

„Структурата на клуба е почти напълно готова, предстои назначаването на технически директор. Имаме вариант, но ще обявим официално кой е той до седмица", заяви на пресконференция Митко Манолов. Той е изгледал двете контролни срещи на старшата възраст срещу „Янтра" /Габрово/, спечелени с по 1:0 и е много доволен от борбеността и желанието на момчетата.

Според него няколко от тях спокойно могат да тренират с мъжкия отбор, но идеята е да се даде възможност на всеки играч от старшата възраст да се подготвя от време на време с представителния тим. За трите възрастови групи в школата е поръчана пълна екипировка и в най- скоро време всички ще бъдат облечени в цветовете на „Спарта".

В събота от 9, 45 ч. са първите мачове от зоновата група на младшата възраст и децата. Те приемат в Самоводене връстниците си от плевенския „Спартак- 1919". Младшата възраст, набор 95- ти, ще участва и в турнира за Купа България.

В неделя мъжете гостуват в Белене на „Гигант". Схемата за този мач бе отработена снощи в контролната среща с „Етър- 24" на „Ивайло". „Спарта" ще разчита на повече футболисти в средата на терана, за да разбива атаките на домакините още в техния зародиш. Целта е единствено победа.