Само един свидетел се яви на делото срещу бившия шеф на БОП във В. Търново
Само един свидетел се яви на делото срещу бившия шеф на БОП във В. Търново / Дарик нюз, архив

Само един свидетел се яви на делото днес срещу бившия шеф на БОП във В. Търново Орлин Тодоров. Хотелиерът бе разпитан от Великотърновския окръжен съд. Новото заседание на процеса бе насрочено за днес и утре. Предварително бе заявено, че неявилите се свидетели трябва да бъдат разпитани на 25 февруари. Заради отсъствието им делото ще продължи утре с изслушването и на вещите лица.

На предходното заседание в края на месец януари съдът трябваше да разпита общо 16 свидетели, но в съдебната зала се явиха само седем. Тогава не се яви и един от ключовите свидетели по делото- бизнесменът Петър Христов. Днес той е уведомил съда, че ще се яви утре.

Повече от 100 са всички свидетелите по делото срещу Орлин Тодоров. Срещу него има повдигнати три обвинения на Ловешка окръжна прокуратура. Тодоров е обвинен, че е разгласил държавна тайна, че е злоупотребил със служебното си положение и е склонил длъжностни лица да нарушат свои служебни задължения във връзка с правораздаването по досъдебното производство.

Орлин Тодоров бе задържан на 11 март 2011 година с постановление на Ловешката окръжна прокуратура. Той лежа в следствения арест в Ловеч повече от една година с постоянна мярка "задържане под стража", наложена от Апелативния съд във Велико Търново, след което бе освободен първо под домашен арест, а след това и под парична гаранция.

34 тома материали са събрани по делото срещу бившия антимафиот. Само обвинителният акт срещу него е 108 страници.