С поход до хижа Божур започна кампанията Движи се и победи
С поход до хижа Божур започна кампанията Движи се и победи / netinfo

С туристически поход до хижа „Божур” край Горна Оряховица стартира днес есенния етап на кампанията „Движи се и победи”. В похода ще се включат жители от В.Търново, Г.Оряховица и Лясковец, съобщиха организаторите.

Вторият маршрут от кампанията ще бъде на 11 октомври до местността Ксилифор, където ще се проведе спортно-туристически празник.


Заключителният етап е на 18 октомври с походни лъчове от В. Търново, Г. Оряховица и Лясковец до село Арбанаси.

Съорганизатори са община Велико Търново, Общинският съвет на Старата столица, Младежкия дом, Туристическо дружество “Трапезица- 1902”, регионалната хигиенна инспекция, общините Горна Оряховица и Лясковец, които съвместно осигуряват бюджета от 3500 лева на кампанията.

Голямата награда на “Движи се и победи есен- 2008” е велосипед и ще бъде изтеглена чрез жребий между всички участници, преодолели и трите маршрута. Организаторите ще раздадат шест награди за различните възрастови групи и четири специални награди за най-малък участник, най- възрастен участник, семейство и непушач, навършил 18 години. Ще бъде присъдена и награда за най- атрактивен турист, осигурена от Младежкия дом във В. Търново.