Румина обра наградите в два национални конкурса
Румина обра наградите в два национални конкурса / netinfo
Големите награди от два национални конкурса за млади таланти обраха възпитаници на Детско естрадно студио “Румина“ при Военния клуб във Велико Търново.

16-годишната Михаела Филева спечели Гран при на четвъртото издание на конкурса ”Звездици за Лора” в Свищов. Той се провежда в памет на Лора Николова, която заедно с още 11 свищовски деца загина в жестоката катастрофа при река Лим. В конкурса участваха над 80 млади изпълнители от цялата страна, които бяха оценявани от жури с председател от Мими Иванова. Носителката на Гран при Михаела Филева впечатлила журито с песента на Ваня Костова “В очакване да съмне” и с парче от репертоара на Селин Дион.

15-годишният Пламен Борисов завоюва първо място в своята възрастова група, където се конкурараше с 35 изпълнители.

С награди от конкурса в Свищов се завърнаха и Ива Ангеличева, Дорислава Атанасова и Йова Михайлова.

През уикенда друга възпитаничка на студио “Румина” – Александра Александрова спечели първото място в Петия конкурс за млади изпълнители на популярна песен в Пловдив, организиран от Министерството на образованието.

Александра стана първа сред общо 200 участника в музикалната надпревара. Тя е изпълнила песента “Повей, ветре” на Паша Христова и песен на Ищар.

Тази седмица музикалните таланти на “Румина” ще участват в конкурса “Магията на песента” в Търговище, където ще бъдат оценявани от жури с председател Маргарита Хранова.

В средата на май Ванеса Илиева пък ще представи Велико Търново на музикалния конкурс “Карпатия” в Полша. В края на юни Михаела Филева заминава за участие в друг голям конкурс в Молдова.