Радослав Гизгинджиев представя дебютния си роман Рай
Радослав Гизгинджиев представя дебютния си роман Рай / снимки: личен архив
Радослав Гизгинджиев представя дебютния си роман "Рай"
59156
Радослав Гизгинджиев представя дебютния си роман "Рай"
  • Радослав Гизгинджиев представя дебютния си роман "Рай"

Романът "Рай" на младия режисьор Радослав Гизгинджиев ще бъде представен във Велико Търново. Дебютната книга на 26-годишния младеж вече е на книжния пазар. Премиерата на романа бе в Пловдив на 21 ноември, а представянето в старата столица е тази вечер от 19,00 часа в Клуб "Таралеж".

Радослав е избрал да презентира книгата си по много ексцентричен начин. Авторът ще бъде през целия ден в галерията на Самоводската чаршия, където ще бъде подредена специална инсталация. Видео с цитата от популярни лица ще представи творчеството на Радослав Гизгинджиев, както и стилизиран образ на главния персонаж на романа - писателя. От тавана и по стените на галерията ще висят страници от романа с цитати, абзаци и изречения.

Радослав Гизгинджиев е завършил кинорежисура в класа на Дочо Боджаков. Все още е студент по Славянска филология във ВТУ, като му предстои дипломиране. Сценарист и режисьор е на множество визуални проекти, сред които и филмирания разказ на Елин Пелин „Изпуснати думи", чиято главна роля се изпълнява от Койна Русева.

Носител е на различни награди за поезия, но за първи пише и издава роман. В "Рай" се преплитат 10 сюжетни линии. Това са 10 ситуации с различни главни герои, чрез които са изразени 10 човешки емоции - любов, тъга, страст, агресия, емпатия, разказва авторът. В книгата акцентирам върху две основни теми - ефектът на пеперудата и незабравимия непознат, който оставя силен отпечатък в живота на всеки, обяснява Радослав.

Може да го чуете в звуковия файл.