Първата победа на ДЕСНИТЕ е факт!
Първата победа на ДЕСНИТЕ е факт! / снимка: Пресцентър, Коалиция ДЕСНИТЕ

Кандидатът за народен представител от листата на ДЕСНИТЕ Валентин Савов спечели първо място на Състезанието "Купа България", етап от световната купа по авиомоделизъм, със свободно летящи авиомодели. То се проведе в с. Вълчи Трън, Плевенско. Савов се състезава в клас F1B - авиомодел с гумен двигател, а в клас F1A победител е Дирк Халбмейер от Германия!

Валентин Саов е отдаден вече 40 години на авио и ракетомоделизъм. Той е състезател и треньор, член на Националния отбор, Председател е на СК "Моделист - Горна Оряховица"  и е Председател на СК "Моделизми Велико Търново". Кандидатът за народен представител от "ДЕСНИТЕ" Валентин Савов е двукратен европейски шампион с националния отбор на България, многократен сребърен и златен медалист от отбора на България. През тази година той постигна и друг голям успех, само че като треньор. Дъщеря му Мариана Савова стана първа на Световното първенство в Каспичан 2014, Мариана Савова е на 18 години и вече е европейски шампион по ракетомоделизъм.

„За нас ДЕСНИТЕ е гордост и чест, но и голяма отговорност да сме рамо до рамо с Валентин Савов" - каза водачът на листата за великотърновска област Мария Капон.  Валентин остави купата в щаба на Десните като символ за предстоящия успех!