Провеждат Мама, татко и аз с компас в парк Марно поле
Провеждат Мама, татко и аз с компас в парк Марно поле / netinfo

Община Велико Търново подкрепи провеждането на 40-ото издание на състезанието по ориентиране „Мама, татко и аз с компас", съобщиха организаторите от ТД  „Трапезица- 1902". Заявки за участие в надпреварата вече се приемат по елекронната поща на адрес: grigor.vt@gmail.com, записвания ще се правят и на място преди самия старт.

Любопитно е, че в дългогодишната си история семейното състезание за първи път са организира самостоятелно. От първото издание през 1972 год. до сега то бе част от програмата на надпреварата по ориентиране „С карта из Търновград", която е в края на март в рамките на проявите, посветени на празника на града.

Право на участие имат отбори, съставени от двама родители и едно дете или две деца и родител, както и други семейни комбинации.

Трасето, по което се преминава, не е технически трудно и дава възможност на деца с основни познания по ориентиране да се справят, заедно с помощта на родител, а защо не и без нея. Целта е да преоткрият отново красиви кътчета от В. Търново", коментира треньорът Григор Караиванов.

Тази година стъртът е на 1 септември от 10,00 часа в парк Марно поле. Няма ограничания за желаещите да участват, а най- малката състезателка записана до сега е тригодишната Йоана Атанасова.