Преизбраха Мариана Бояджиева за председател на БСП - Велико Търново
Преизбраха Мариана Бояджиева за председател на БСП - Велико Търново / DarikNews.bg, архив

Мариана Бояджиева беше преизбрана за председател на общинската организация на БСП във Велико Търново на безпрецедентна отчетно-изборна конференция, която продължи близо 13 часа. Бояджива спечели втори мандат за лидерския пост със 108 гласа от участвалите във вота общо 182-ма делегати на форума. В надпреварата за поста неин опонент бе д-р Драгош Методиев, който получи подкрепата на 51 от делегатите.

Осем кандидатури бяха номинирани за председателското място. Стефан Антонов, Иван Ганев, Николай Илчев, Петко Тюфекчиев, Стоян Витанов и Валентин Ламбев си направиха самоотводи.

По предложние на Петко Тюфекчиев съставът на Общинския партиен съвет бе увеличен от 41 на 43 души. 9 от членовете на актива са делегирани. Това са председателите на групата общински съветници Валентин Ламбев, на младежкото обединение Стефан Стефанов, на жените Лидия Прокопова, на ветераните Валентин Цанков. Като делегирани влизат и представители на най-големите основни партийни организации в Дебелец Христина Бонева, от Килифарево - Веселина Стойчева, Самоводене - Ангел Събев, Леденик - Иван Стоянов и от Ресен - Хараламби Курдов. Имената на останалите 34 членове бяха определени с таен вот.

За председател на Общинската контролна комисия бе избран Йордан Петров, а с явен вот за председател на Общопартийната контролна комисия бе определена Лидия Прокопова.

Николай Илчев, Мариана Бояджиева, Валентин Ламбев, Стефан Стефанов, д-р Драгош Методиев и Петко Тюфекчиев бяха избрани за делегати на 48-ия конгрес на БСП, който ще се проведе през май. Със 129 гласа местните социалисти издигат кандидатурата на Сергей Станишев за лидерския пост, срещу Георги Първанов, който спечели доверието на 44 от делегатите.