Осмомартенско рали затваря улици в Г. Оряховица
Осмомартенско рали затваря улици в Г. Оряховица / Дарик нюз, архив

Осмомартенско рали организират за поредна година Община Горна Оряховица и партньори. Всички записани участнички трябва да бъдат правоспособни шофьори, но не и професионални лицензирани пилоти. До участие в състезанието се допускат само леки автомобили-серийно производство, с валидна застраховка „Гражданска отговорност” и валиден технически преглед.

Автомобилите ще бъдат разделени в два класа: до 1800 куб. см и над 1800 куб. см. Те трябва да бъдат оборудвани със стандартни гуми с минимален размер на грайфера-2 мм.

Състезанието ще се проведе изцяло върху асфалтова настилка в централната градска част при спряно движение и обезопасено трасе. Стартът ще бъде даден на 8 март в 11.00 ч. Състезателките ще мерят сили в майсторско управление. Във всеки клас ще бъдат излъчени победители на първо, второ и трето място, които ще получат купа и парична награда.

Купата на кмета на Община Горна Оряховица ще бъде връчена от инж. Добромир Добрев за атрактивно представяне, което включва облекло, визия на лекия автомобил и шофиране. Награждаването на победителите в Осмомартенското рали ще се извърши пред сградата на Общината.

Във връзка с ралито от 09.30 часа на 8 март /събота/ ще бъдат затворени за движение на автомобили ул. „Цар Освободител” от кръстовището с ул. „Георги Измирлиев” до кръстовището срещу пазара и ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова” да пл. „Георги Измирлиев”. Автобусите от градския транспорт ще се движат по улиците „19-ти февруари”, „Св. Княз Борис І”, „Родопи” и „Отец Паисий” до автогарата. Това е обходен маршрут и за автомобилите. Другият обходен маршрут е по улиците „Янко Боянов” и „Патриарх Евтимий”.

Движението ще бъде възстановено след приключване на състезанието.