Областното ръководство на ВМРО отчита успешен мандат, номинират Каракачанов за лидер
Областното ръководство на ВМРО отчита успешен мандат, номинират Каракачанов за лидер / Дарик нюз, архив
Областното ръководство на ВМРО отчита успешен мандат, номинират Каракачанов за председател
56999
Областното ръководство на ВМРО отчита успешен мандат, номинират Каракачанов за председател
  • Областното ръководство на ВМРО отчита успешен мандат, номинират Каракачанов за председател

Отчетно-изборна конференция ще проведе Областната организация на ВМРО- БНД на 30 септември, съобщи председателят и доц. Милен Михов. Форумът ще се събере във В. Търново, а сред гостите ще бъде и лидерът на „воеводите" Красимир Каракачанов. Областният комитет на партията е решил да го номинира за следващ мандат и да подкрепи кандидатурата му по време на националния конгрес на Българското национално движение, насрочен за 28 октомври.

На областно ниво ВМРО отчита успешен мандат на настоящето ръководство. Партията е сред малкото, които са подобрили резултатите си на местните избори през миналата година. На вота в старата столица пък „воеводите" постигнаха трети резултат.

Изграждане на патриотичен национален блок, който не само да влезе в парламента, но и да играе важна роля в защита на интересите на българския народ, е целта, която ВМРО си поставя в подготовката за участие в парламентарния вот, каза още доц Михов. „Ние считаме, че е необходимо всички патриоточни организации да се обединим и да защитим чрез демократични и парламентарни средства националните интереси", коментира областният председател на ВМРО.

Чуйте Милен Михов в звуковия файл.