Николен Кушев с победа в Източноевропейския шампионат по мотокрос
Николен Кушев с победа в Източноевропейския шампионат по мотокрос / Dariknews.bg

Петият кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос се проведе в Сърбия, къдато българските национали извоюваха 4 златни медала. При АТВ-ата Николен Кушев продължава с убедителното си представяне, триумфирайки и на сръбска земя. Състезателят от старата столица бе най-бърз, както в квалификациите така и в двата манша и си тръгна с пълен актив от 50 точки. След него останаха румънецът Разван Иринеску и хърватинът Игор Фабиани. Четвърти е друг млад великотърновски пилот Мартин Аламуров. В генералното класиране Кушев е начало, но трябва да участва и в следващите два кръга, за да защити титлата си от миналата година.

В конкуренция от 12 сръбски и македонски пилоти Николай Куманов спечели надпреварата в клас МХ1, като победи в двата манша.
23- ама състезатели застанаха на старта в клас МХ2, сред които и 7 български пилоти.  С най- предно класиране при 250 кубиковите мотоциклети е Стоян Рашков, който е шести. Третият златен медал грабна Майкъл Иванов СМК „Троян Мотор Спорт",  който финишира първи в двата манша на клас 85 куб. см., а в клас до 65 кубика, победител стана съотборникът му Валентин.
Източноевропейският шампионат по мотокрос продължава тази седмица в Турция.