На благотворителен търг Антъни Иванов подкрепи дете с аутизъм
На благотворителен търг Антъни Иванов подкрепи дете с аутизъм / Личен архив

Великотърновският талант Антъни Иванов показа, че освет изключителни качества на плувец има и голямо сърце. Ученикът в Американския колеж “Аркус” се включи в благотворителен търг, организиран от рекордьорката Нина Рангелова, в помощ на болния от аутизъм Алекс Колев. 8- годишеното момче също се занимава с плуване.

На благотворителния търг, проведен по време на държавния шампионат за мъже и жени, се продаваха вещи на световни звезди в плуването като Майкъл Фелпс и Аркадий Вячанин. Набраните средства от наддаването са общо 591 лв, а в допълнителна кутията до входа на закрития басейн „Диана” бяха пуснати още 160 лв.

Най- солидна сума – 205 лв. даде трикратният шампион в бътерфлая от „Етър 2000” Антъни Иванов, който си тръгна с фланелка на Майкъл Фелпс от завръщането му в плуването по време на Гран при Меса, САЩ.  Сумата от 202,57 лева, вписана в бележката за търга не е случайно избрана.  2:02,57 минути е впечатляващият резултат, който великотърновският талант постигна на турнира „Комен Къп” в Израел преди месец.

С това време възпитаникът на Роза Георгиева завоюва златен медал на 200 метра бътерфлай. Резултатът му бе и нов рекорд, както за състезанието Комен Къп, така и за две възрастови групи в България – юноши старша възраст и младежи. С него Антъни Иванов, който все още няма навършени 15 години, излеза на на второ място в Европейската ранглиста за младежи старша възраст.