Мариана Бояджиева с най-много номинации за участие в листата на БСП
Мариана Бояджиева с най-много номинации за участие в листата на БСП / DarikNews.bg, архив

Мариана Бояджиева събра най-много номинации за кандидат за народен представител от БСП на проведената днес общинска конференция на социалистите във В. Търново. Над 100 делегати участваха в процедурата по издигане на кандидатури за участие в предстоящите парламентарни избори.

Мариана Бояджиева, която стана депутат в 42-то НС като водач на листата в миналите парламентарни изобри, и сега е събрала най-много гласове – 91. На второ място с 58 гласа червеният актив номинира Валерия Дончева - председател на Младежкото обединение на БСП. 36 гласа получи Симона Лазарова, член на младежката червена организация.

В момента се провеждат конференции във всички общински организации. До 20 август ще бъдат номинирани кандидатите от всички общини. До сега са минали събранията в Павликени и Свищов, на които за водач на листата е била номинирана отново Мариана Бояджиева.

На 22 август ще се проведе заседание на областния съвет на БСП, на което окончателно ще бъде подредена червената листата, съобщи областният и общински лидер на БСП Валентин Ламбев. До тогава ще има яснота за евентуалното участие на коалиционни партньори и гражданска квота. Петър Кънев единодушно е утвърден за кандидат от гражданската квота, в случай че има такава, допълни Ламбев. На конференциите се обсъждат още форматът за явяване на предстоящите парламентарни избори и новото наименование на коалицията “БСП – Лява България”.