М.Бояджиева: Резултатите от вота не ни успокояват
М.Бояджиева: Резултатите от вота не ни успокояват / netinfo
На Местни избори 2007 Българската социалистическа партия постигна по-нисък от очаквания резултат, но остава основна и влиятелна политическа сила във Великотърновска област. Това каза областният председател на БСП Марияна Бояджиева. Ние имаме най-високи резултати от всички участници в регионалния вот – имаме най-голям брой общински съветници, кметове на общини и кметове на кметства, допълни Бояджиева.
От общо 210 общински съветници във Великотърновска област 61 са от БСП. Абсолютно мнозинство партията има в общините Елена и Сухиндол. Петима са общинските съветници от квотата на БСП в местните парламенти на Стражица, Полски Тръмбеш, Златарица, Елена и Сухиндол. Повече чуйте в прикачения файл.

От общо 113 населени места, в които се проведоха местни избори, 52 са избрали наместници, издигнати или подкрепени от БСП.
Като недостатък на местните избори Марияна Бояджиева посочи големият брой недействителни гласове, което според нея се дължи на пропуски в закона за местните избори, слабата организация, вида на бюлетината, който е объркал гласоподавателите и твърде големия брой кандидати.
Областният лидер на БСП заяви, че постигнатите резултати не са успокояващи за партията и ще трябва да се предприемат конкретни политически и организационни действия за връщане на доверието на гражданите към БСП.