Любовният референдум създава семейства
Любовният референдум създава семейства / Личен архив

Любовният референдум, който през февруари организира великотърновският музикант Петко Савов, не само увлече стотици хиляди българи и провокира лавина от горещи признания, но и на практика създаде нови български семейства. Една такава двойка са Пламена и Христо от Враца, които на 7 септември ще се врекат във вярност, за да заживеят щастливо като семейство Ценови. Любовната история им е белязана от песента на Савов „Признание”, която бе в основата на кампанията „Любовен референдум”.

Пламена и Христо се запознали през декември. Тъкмо по това време бе завършен клипа към „Признание” и песента за първи път видя бял свят в Интернет. Чувайки нежната музика и красивия текст Христо нямал колебание – тя казва всичко.

Първото обяснение в любов от бъдещия си съпруг Пламена получила именно чрез романтичната песен „Признание”. Мелодията на Савов се превърнала в неизменен спътник на разцъфтяващата любов между двамата. В разгара на любовния референдум, навръх празника на любовта 14 февруари, Христо отново пуснал песента на любимата си. И този път поискал ръката й като в приказките.

Пламена ще се омъжи след седмица в рокля на принцеса. За свой първи сватбен танц двойката естествено е избрала „Признание”. Христо и Пламена се свързаха с автора на любимата си песен, за да споделят щастието си с него и да помолят той лично да им изпрати копие, което да звучи на сватбената церемония. „Чувствам се невероятно от факта, че по някакъв начин съм допринесъл за щастието на други хора”, коментира музикантът Петко Савов, който в момента работи над новия си сингъл - отново с авторска музика и текст.