Лекция за правилата на играта слушаха футболистите на “Спарта”
Лекция за правилата на играта слушаха футболистите на “Спарта” / Дарик нюз

 

Лекция посветена на правилата на футболната игра и прилагането им от съдиите слушаха състезателите и треньорите на "Спарта". Футболният клуб от Самоводене е първия в региона, който потърси помощта на специалист, за да подготви играчите си теоретично. Методистът на Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново- Петър Петров изнесе лекцията, по предложение на старши треньорът Борислав Евтимов. Ексмеждународният асистент- съдия пусна и DVD- тест на УЕФА от 20 въпроса, с който футболистите се справиха много добре, показвайки че умеят да различават твърдата от грубата игра и са наясно кои нарушения какъв цвят картони заслужават.

Изпълнителният директор на "Спарта" Митко Манолов се извини за загубата с 0:2 на хората подкрепяли отбора в мача с "Локомотив" /Мездра/. Според него не всички състезатели са се раздали на 100% в двубоя.

"Старши треньорът ще направи разбор на мача, но определено смята, че тези които не дават всичко от себе си на терена, няма да имат място  при нас. Ние не сме социален дом, а отбор, семейство, в което всеки трябва да се раздава в пълна степен.Сега ни предстои тежко гостуване в Козлодуй и ще направим всичко възможно да възстановим в пълна степен момчетата", коментира Митко Манолов.