Ивана зарадва две семейства от Килиферево с мебели и бяла техника
Ивана зарадва две семейства от Килиферево с мебели и бяла техника / DarikNews.bg

Две пострадали от наводнението в Килифарево млади семейства получиха днес мебели и бяла техника благодарение на поп-фолк певицата Ивана. Дарителската си кампания Ивана подема от пловдивски регион, където се отзовават хора с финансови възможности. 10 000 лв. от събраните средства тя дарява на пострадалите в Добрич, същата сума отива и при варненския квартал „Аспарухово”. 7430 лв. певицата дари на две семейства от Килифарево, с които посети магазини, за да им заплати избраните бяла техника и мебели. С певицата бяха кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов и кметът на Килифарево Димитър Събев.

„Първоначалният шок вече е отминал. Хубавото е, че тези млади хора, въпреки преживения ужас, се усмихват. Видях и в Добрич, и във Варна какъв дух имат хората и това ме кара да мисля, че този народ се събужда. Разбирайки за бедствието, си казах, че ние, популярните личности, много ни бива да ходим по студията и да даваме акъл. Изобщо българите сме много силни в съветите, но трудни в действията. До сега не бях се ангажирала с подобно нещо и не бях наясно колко е сложна организацията, но съм удовлетворена, че правя нещо човешко и различно от пеенето и забавата. Възмутена съм от това, което се случи във Варна – от тези препратки между местна и централна власт. В такъв момент подобни коментари нямат място. Чест прави на медиите обаче, че не спират да отразяват последиците от тази трагедия, сполетяла страната”, каза Ивана.

Със събраните от нея средства семействата на Марияна Валентинова и Пенка Петрова закупиха по една пералня, хладилник и готварска печка. От мебелен магазин семействата се обзаведоха с диван, холна маса с 8 стола и спалня със скрин, гардероб и нощни шкафчета. Семейството на Пенка Петрова, което е с две малки момиченца, ще получи дарение от фирма „Кармела” - обзавеждане за детска стая.

„Толкова сме благодарни за дарението, че думите не стигат. Ние загубихме всичко при наводнението. Мъжът ми работи денонощно, аз се грижа за двете ни момиченца, нямаме помощ от никъде. Всяка спестена стотинка сме влагали в дома си до вечерта, когато децата не извикаха: „Мамо, под вода сме!”, благодари днес Пенка Петрова, чието семейство беше подпомогнато от дарението на певицата Ивана. За жеста си Ивана получи специалните благодарности на кмета на общината инж. Даниел Панов, както и на кмета на Килифарево Димитър Събев.