И трите ни отбора в Северозападната  В група не вкараха гол в VІ кръг
И трите ни отбора в Северозападната В група не вкараха гол в VІ кръг / Дарик нюз

  

Областното дерби в Свищов не излъчи победител, греда помогна на самоводчани

В 16- ата минута Стойчо Иванов от състава на гостите изпълни фаул на границата на наказателното поле, но защитник от стената издигната от  свищовлии изби с глава. Отговорът бе удар на Красен Каравелов от 20 метра, при който кълбото мина до гредата.

В 21- ата минута Ивайло Дюлгеров излезе сам срещу Румен Русев, който  изби с крак, опазвайки втарата на самоводчани от попадение.

До края на полувремето се запомни още един изстрел с глава на Мариян Симеонов от състава на "Спарта" и два пробива на Станчев по фланга, при които Златков и Караиванов не се възползваха от подаванията. В началото на второто съперниците се пробваха да си вкарат с далечни удари, но Иван Златков и Мартин Методиев не улучиха целта.

Чак в 60- ата минута стана отново напечено- Венци Георгиев навлезе в наказателното поле и шутира, но стражът на гостите Румен Русев улови топката.

В 63- ата Краси Гавазов направи добър пробив и подаде към Иван Златков, който от границата на пеналта стреля встрани от бранената от "студентите" врата. Малко по- късно свищовлии пропиляха отлична възможност да поведа. Стефан Стефанов центрира остро отдясно и Младен Младенов отблизо не успя да уцели вратата.

Девет минути преди края бе и най- чистото положение за домакините. Ивайло Дюлгеров шутира по тревата в лявата странична греда зад Русев и нулевото равенство остана непроменено.

"Равностойно първо полувреме, в което имам претенции за 2- 3 спрени наши атаки с несъществуващи засади. Второто бе най- слабото, което сме изиграли до сега. Едно си говорехме в съблекалнята друго стана на терена. Изневериха основни футболисти на които се разчита. Равният резултат е реален", коментира наставникът на "Спарта" Борислав Евтимов.

 

 С човек повече горнооряховци не можаха да бият в Белене

Горнооряховци не успяха да бият аутсайдерът в групата  „Гигант" в Белене, завършвайки 0:0, въпреки че 50 минути играха с човек повече.

Мачът беше пред провал, той като се оказа, че няма задължителната охрана. Наложи се да се изчаква осигуряването й и срещата започна с 35 минути закъснениеВ 15-ата минута Румен Шанкулов изпълни фаул от 25 метра и топката срещна гредата на локомотивци. Постепенно гостите успяха да изравнят играта и тя се пренесе в центъра. В 22- ата минута също от фаул Красен Славчев стреля над вратата.

В 41-ата минута Румен Шанкулов нарита без топка при спряна игра съперник, за което получи червен картон и остави домакините с десет души на терена.

След почивката Пламен Иванов изпълни странична ножица след подаване на Любо Стефанов, но топката мина над вратата на "Гигант". В 70- ата минута Стефан Бакърджиев от фаул стреля на сантиметри от рамката. Най-чистото положение за гол дойде в 80- ата минута, когато Мартин Радев отправи опасен удар, но вратарят на беленчани извади в корнер.

Останалите резултати от кръга: 

Спартак- 19- Балкан 1:2

Ботев (Дим.)- Трявна 1:0

Локо (Мз)- Торпедо 0:0

Ботев (Козл)- Левски- 2007 3:0

Локо (Др)- Бдин 0:4

Ситомир- Янтра 1:0