И хандбалът поиска помощ от Община В. Търново, Ат. Атанасов апелира да не делят водещите спортове
И хандбалът поиска помощ от Община В. Търново, Ат. Атанасов апелира да не делят водещите спортове / Дарик нюз, архив

Хандбален клуб  "Етър-64" поиска финансова помощ от Община Велико Търново, за да започне участието си в първенствата и турнирите за купата в четирите възрастови групи. Според президента му Атанас Атанасов водещите спортове в града не бива да се делят и пари следва да има и за хандбала, след като се дава на футбола.

„Благодарни сме на г-н Даниел Панов и Общинския съвет за гласуваните преди година 15 000 лв. От тях получихме 11 000, но това ни позволи да доизкараме годината. Очаквах обаче Общината да погледне на двата си водещи спорта с еднакъв аршин. Ние не претендираме за такава голяма сума, но 25 000 лв. щяха да подкрепят хората, които ни помагат, и да вържем бюджета за 2014 г. В момента сме изправени пред оцеляването си за следващите три месеца. През май ще получим финансирането, което си заработваме от общинската субсидия за спорта, тогава ще дойдат и пари от държавата. Но сега тръгват всички първенства и турнирите за купите, а аз съм на предела на възможностите си като президент на клуба и без помощта на кмета и съветниците е невъзможно да се справим. Освен нова едни спортисти имат хранене, други нямат. Заминаването на три от водещите ни хандбалистки за Турция не е случайно. Просто нямаше как да ги спра. Мислите ли, че те не са ни необходими? Ако следващия месец не ни се помогне, можем да вдигнем бялото знаме", заяви президентът на "Етър-64" Атанас Атанасов.

Шампионките стартират днес пролетния полусезон с гостуване на ЦСКА. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева срещат "червените" в събота от 14:00 ч. в столицата.След есенния полусезон етърки са втори в класирането, само на 2 т. след габровския "Бъки", но имат достатъчно време да си върнат първото място. С 15 състезателки разполага Йонка Генчева, като за втора вратарка освен Деси Николова бе извиката от старшата възраст Габриела Николова.

В неделя шест състезателки на "Етър-64" заминават в Габрово на лагер с националните отбори. Това са  Маги Дончева, Зорница Стефанова, Станислава Димитрова, Мирела Павлова, Петя Кръстева и Ивона Петкова. В разширения състав е включена и Дария Събева.