Гости от Крайова гостуваха в Горна Оряховица
Гости от Крайова гостуваха в Горна Оряховица / снимка: Община Горна Оряховица

20-членна делегация от Крайова бе на кратко посещение в Горна Оряховица. В състава на групата от румънския град влизаха представители на местната и регионалните власти, земеделски служби, неправителствени организации, социални домове, образователни и културни институции.

Гостите бяха посрещнати от зам.-кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева, които ги запознаха накратко с географското разположение, икономиката, образованието и културните прояви в Община Горна Оряховица. Румънските гости имаха възможността да се запознаят подробно и с проектите, по които работи Общината и изразиха задоволство от работата в социалната сфера и разнообразието на предоставяните социални услуги. Групата от Крайова посети и Историческия музей в Горна Оряховица.

Визитата на делегацията бе в рамките на проект „Максимизация на сравнителните предимства на граничните региони (Велико Търново и Долж) по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България. Проектът се реализира от Философския факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", съвместно с Факултета по социални науки на Университета в Крайова.