Футболните мачове при подрастващите стартират на 12 март
Футболните мачове при подрастващите стартират на 12 март / Дарик нюз

На 12 март ще започне пролетния полусезон в детско- юношеските групи, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Страцимир Тинчев. Първи започват юношите младша възраст и децата в Зона В. Търново. Тъй като тяхното първенство е в три етапа, подобно на това в двете „Б" групи, в централата в старата столица бе изтеглен жребий за финалната фаза.

Той бе пълен, като тимовете бяха поставени в урната без значение от мястото на класирането им до момента. За крайното им подреждане ще се вземат предвид точките и головата разлика, тъй като в третата фаза домакинствата и гостуванията също са определени по волята на Фортуна и не са разменени, за да се гледат резултатите от преките двубои. Последният 27- ми кръг от тяхното първенство е насрочен за 24 май.

На 16 и 17 март се подновява шампионата при юношите старша възраст „Б" и „А" група. Сезонът при тях ще завърши на 11 май, с цел след това младите футболисти спокойно да се подготвят за абитуриентските балове и да нямат спортни ангажименти по време на провеждането им.

Областната група юноши младша възраст и деца тръгва на 3 април и ще приключи на 29 май.

Двубоите при децата в Зоната, Областта и в подготвителните групи ще бъдат ръководени безплатно през пролетта, информира още Страцимир Тинчев. Такси в размер на 30 лева за главен съдия и делегат и 20 лв. за асистент са предвидени при юношите младша възраст.