Етър- Елит подкрепи Илиана Раева за шеф на Федерацията по художествена гимнастика
Етър- Елит подкрепи Илиана Раева за шеф на Федерацията по художествена гимнастика / Дарик нюз

Бившият старши треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика Илиана Раева бе на посещение във В. Търново. Визитата и бе част от обиколката на клубовете в страната в навечерието на Общото събрание на Федерацията по художествена гимнастика. На 14 ноември Раева ще се кандидатира за поста, заеман в момента от Мария Гигова, и очаква подкрепа от делегатите на форума.

В старата столица Илияна Раева се срещна с кмета Даниел Панов, с когото коментира бъдещите си планове за развитие на  художествената гимнастика. Намеренията и са да внесе нов подход в управлението на федерацията и е убедена, че може да накара този спорт да тръгне по нов, по- добър път.

„Гимнастиката не е мое препитание, тя е моя любов, хоби и кауза. Помогнах в международен план на моя спорт, ще продължа да го правя и занапред", каза Илиана Раева.

Масовият спорт, развитието на клубната политика, високото спортно майсторство и финансирането са приоритетите, по които ще работи, бившата медалистка от световни и европейски първенства.

В старата столица тя декларира, че е намерила генерален спонсор, който в пълен обем ще обезпечи програмата, която е изготвила и по която ще работи.

Намеренията и са Велико Търново ще бъде един от центровете, в които ще провеждат международните турнири по художествена гимнастика, като естествено „Огърлицата на Десислава" ще е сред тях.

Кметът Даниел Панов запозна Илиана Раева с ремонтните дейности, които в момента се извършват  по проект за енергийна ефективност и пое ангажимент да окаже пълно съдействие, както на великотърновския клуб „Етър- Елит" , така и за превръщането на „Огърлицата на Десислава" в още по- престижен турнир.

Президентът на „Етър- Елит" Савина Ганчева заяви, че ще подкрепи Илиана Раева на Общото събрание. „Отдавна я чакаме. С нея имаме лице и концепция за развитие на нашия спорт. Надявам се да успее", коментира Савина Ганчева.

След официалната среща с Илиана Раева кметът разговаря и със съпруга и известния български футболист от близкото минало Наско Сираков, както и с почетната гражданка на старата столица Весела Лечева- двукратна вицеолимпийска шампионка по спортна стрелба.