Две жени загинаха при челен удар край Стражица
Две жени загинаха при челен удар край Стражица / Дарик нюз, архив

Две жени загинаха на място след челен удар, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново. Инцидентът е станал в 13, 40 ч. на пътя между град Стражица и село Асеново.

По данни от полицията лек автомобил  Ауди 80 с русенска регистрация, предприел маневра изпреварване на каруца, в резултат на което излязъл от десен завой, навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил Опел Астра с великотърновска регистрация.

По информация на очевидци русенският автомобил  се е движел в посока от Стражица към Асеново с несъобразено висока скорост. 27- годишният водач М.А. губи контрол над колата и я забива в Опела, управляван от 54-годишната Р.П. от Стражица, която почива на място. В МПС-то са били още две жени - 60-годишната Д.В. от с. Асеново, загинала при удара, и В.К. на 44 години, която е откарана в съзнание във великотърновската болница без опасност за живота.

В Аудито са били още бащата на водача А.Н. на 51 години и Ю.С. на 29 години, като и тримата са от Асеново. Мъжете също са без сериозни наранявания и опасност за живота.