Две победи и едно реми за отборите ни на Северозапад
Две победи и едно реми за отборите ни на Северозапад / Дарик нюз

 

Спартанците пропуснаха да запишат убедителен успех

 По най- добрия възможен начин започнаха срещата със стабилния отбор на "Ситомир" футболистите на "Спарта". Още в 4- ата минута. Иван Златков напредна отдясно и подаде към Светослав Караиванов, който от движение изпрати топката във вратата на никополци за 1:0.

Самоводчани продължиха да контролират мача, но до 32- ата минута не се случи почти нищо интересно. Тогава от пряк свободен удар Стойчо Иванов завъртя топката над стената за 2:0 и за втори път вувузели огласиха трибуните на стадион "Ивайло". Там се бе разположила атрактивна агитка на домакините, която мощно подкрепяше своите и създаваше наистина празнична атмосфера за около 500- тте зрители.

120 секунди преди почивката Светослав Станчев финтира и вратарят на гостите, но стреля над напречната греда на опразнената врата.

Чак в началото на втората част никополци успяха да отправят удар към вратата пазена от Русев, но неточен. Последва период от двайсетина минути на почти пълно спокойствие на терена, след който самоводчани отново вдигнаха оборотите. Краси Гавазов би край вратата, а удар на Мартин Младенов бе спасен от стражът на гостите.

Най- чистото положение пропусна Иван Златков, който уцели лявата сглобка, като навърза отбраната на "Ситомир", тръгвайки от центъра. В първата минута на добавеното време никополци намалиха на 2:1 от фаул, отлично изпълнен от Станимир Георгиев.

"Не съм доволен от пропуските в завършващата фаза. Вместо да решим напълно мачът още преди почивката накрая получихме гол. Ще продължим да работим върху точността на последния пас и удар", коментира старши треньорът на спартанците Борислав Борисов.

 

„Локомотив" се отпуши, взе първа победа

 „Локомотив"/Г. Оряховица/ разсипа съименика си от Дряново с внушителното 8:0, записвайки първи три точки тази есен. С два гола се отличи Пламен Иванов-Банана, който припомни за голмайсторския си талант. Той откри головата фиеста в 27- ата минута. Направилият повторен дебют Мирослав Гавазов удвои от свободен удар пет минути по-късно, с което даде допълнително настроение в играта на домакините. Стефан Бакърджиев направи разликата класическа, непосредствено след подновяване на играта. Капитанът Красен Славчев се разписа в 57- ата минута, засичайки от въздуха центриране от фаул. Две минути по- късно дойде ред и на Пламен Петков да впише името си сред реализаторите. Головият глад на домакините не секна и след самостоятелен рейд Ради Стайков вкара шести. Пламен Иванов се разписа още веднъж в 68- ата мин. Крайният защитник Любомир Стефанов оформи разгрома на родния си клуб от Дряново с осмо попадение в 85- ата.

„Съперникът не беше в най- доброто си състояние, но пък нашите играха с много въображение и изнесоха хубав мач за публиката. Доволен съм, защото се видях стил в играта ни. Гостуването на „Гигант" в Белене ще бъде своебразен Рубикон за мен и отборът. Ще играем единствено с мисълта за победа", обобщи треньорът Назиф Кадир- Шейлата.

 Свищовлии играха под възможностите си

 Да спечелят се лекота явно очакваха свищовските футболисти в неделя и когато срещнаха сериозен отпор от плевенчани не успяха да се пренастроят на биткаджийска вълна. Гостите предпочитаха да стоят в половина си през първото полувреме и да отбиват опитите на „студентите" за атаки. В 20- ата минута Ивайло Дюлгеров се измъкна сам срещу вратаря, но прехвърли рамката зад него. При една от следващите акции пък Каролев центрира остро във вратарското поле, където спартаковец успя да пресече пътя на топката. След изпълнение на статични положения пък се получиха няколко мелета, при които нямаше кой да нанесе удар. През втората част Славчев влезе в игра, но картината като цяло не се промени. Боби Борисов пробва да разпечати вратата на плевенчани с далечни удари, но стражът им хвана всичко. Хубав пробив на Каролев, завърши с изстрел и отново вратарят спаси. Пет минути преди края контра на „Спартак- 19" едва не завърши с гол във вратата на домакините, където последна преграда се оказа защитникът Васил Банов.

„Изиграхме слаб мач. 7- 8 души ме разочароваха. На практика само Ганев, Ангелов и Каролев бяха на ниво. Явно имаше подценяване, тъй като през лятото бихме същия отбор с 5:0, но мач с мач не си приличат", коментира старши треньорът на свищовлии Боби Борисов.

 Останалите резултати от V кръг: "Янтра"- "Гигант" 5:0,"Бдин"- "Ботев" /Козл./ 1:0, "Левски- 2007"- "Локо" /Мездра/ 0:1, "Торпедо"- "Ботев" /Дим./ 0:0, ФК "Трявна"- "Балкан" 1:1.