Депутатът Емил Василев започва гладна стачка, протестира срещу купуване на гласове за вота
Депутатът Емил Василев започва гладна стачка, протестира срещу купуване на гласове за вота / Дарик Велико Търново

Гладна стачка започва депутатът от "Ред, законност и справедливост" Емил Василев. Мотивът за решението му е информация, че ГЕРБ купували депутати от БСП и Синята коалиция за предстоящия вот на доверие, който поиска кабинетът на Бойко Борисов.

Стачката ще бъде 24-часова предупредителна и ще премине в сградата на Народното събрание.

"24 часа няма да напускам сградата и ще приемам само течности. Мотивът ми е грубият пазарлък, който върви сред народни представители. Научавам от източници, на които имам пълно доверие, че се предлагат огромни суми на независими народни представители и на отделни депутати от БСП и Синята коалиция да подкрепят предстоящия вот на доверие", мотивира се Емил Василев.

Кабинетът одобри решение, с което предлага на Народното събрание да гласува вот на доверие към правителството на Бойко Борисов. Очаква се на заседание на парламента в четвъртък, след провеждане на дебати, да бъде подложено на гласуване и решение за вот на доверие към кабинета "Борисов". По конституция за спасяването на правителството са необходими 50% плюс 1 от присъстващите в залата депутати. ГЕРБ си осигурява мнозинство с гласовете на "Атака", които продължават да подкрепят безусловно Борисов.