Депутати от ГЕРБ подпомогнаха горнооряховчанин с рядко заболяване
Депутати от ГЕРБ подпомогнаха горнооряховчанин с рядко заболяване / Дарик нюз, архив

1000 лева преведоха народните представители от парламентарната група на ГЕРБ, за да подпомогнат Валентин Стоилов от Горна Оряховица, който страда от много рядко и тежко заболяване.

По настояване на депутатите Евгени Стоев и Мирослав Петков парите бяха осигурени от своеобразния благотворителен фонд, който 117- те от ГЕРБ поддържат още от началото на мандата. Във вътрешната каса народните представители внасят суми, които заделят от месечните си възнаграждения. Постъпления за фонда идват и от практиката, станала вече традиция в ГЕРБ, вместо подаръци за рождени дни, депутатите да дават пари в брой, които рождениците внасят за благотворителност. По този начин ПГ на ГЕРБ вече е подпомогнала много нуждаещи се хора в страната, включително дете с тежко заболяване на очите също от Г. Оряховица, което бе оперирано в руска клиника.

Валентин Стоилов, който сега получи финансова подкрепа, страда от амилоидна полиневропатия. По- малко от 60 души у нас са с подобна страшна диагноза, а лечението е изключително скъпо. Жестът на депутатите е сериозна помощ за семейство Стоилови, които имат малко дете.