Дарик на 18, Всичко се слуша
Дарик на 18, Всичко се слуша / снимка: Sofia Photo Agency

Над 60 ще бъдат гост-водещите в ефира на Дарик радио за 18-тия рожден ден на медията. 20 са журналистите - шефове на медии и актьори, които ще представят новините след 8.00 ч. По традиция, на рождения ден на Дарик пред микрофоните сядат приятели, партньори, лицата от новините и от репортажите на медията.

"Всичко се слуша" е слоганът, който екипът на медията избра за рождения си ден тази година.

"Утринната проверка" започва в 7,30 часа с министърът на отбраната Аню Ангелов.

От 8 часа, в рамките на 60 минути Камен Плочев, Доротея Тончева, Лилия Ванкова, Дими Досева, Ева Хорозова и Екатерина Гецова ще търсят отговор на въпроса "Мъжете или жените са по-...".

Музикантът Калин Вельов ще е главно действащо лице в "Шоуто на Калинките" от 9,00 до 9,30 часа.

"Вълчев и Вълчев шоу" с бившия просветен министър Даниел Вълчев е до 10 часа, когато за 30 минути Васко Кръпката ще замени хармониката с микрофона на Дарик.

Максим Бехар ще направи своето "Максим шоу" от 10,30 до 11,00 часа. След него на радио терена излизат Емил Димитров и Наско Сираков с "Рога и копита".

Като на магия ефирът ще се завърти от 11,30 до 12,00 с Астор и Николай Николаев в "Магията на Дарик".

След новините в 12,00 часа идва "Велика България", а от 13,00 до 14,00 часа за любовта ще говорят Любен Дилов, Ваня Щерева и Борко Чучков.

Оркестър "Репортерите" ще забие музикалния акцент в празничния ефир на Дарик между 14,00 и 15,00 часа.

След това час и половина "Дами канят" с Илка Зафирова, Цветана Манева, Мария Статулова, Татяна Лолова и Яким Вълев Донев (в ролята е Стефан Данаилов).

Между 16,30 и 17,00 часа е времето за "Приказки по телефона" със Сергей Станишев, след това е Спортно шоу Гонг с Димитър Пенев и Иван Вуцов. А след тях, в минутите до 18-сет още един политик ще влезе в амплоато на радио водещ - министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Кои са новинарите на Дарик на 21 януари?! Шефът на агенция БГНЕС Любчо Нешков, актрисата Латинка Петрова, главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова, актьорите Славчо Пеев и Николай Николаев, шефът на БНТ Вяра Анкова ще четат новините на Дарик до 12 часа. Обедната информационна емисия ще представи музикалният дует Софи Маринова и Устата. Новините на Дарик след обяд ще представят шефът на БТА Максим Минчев, актьорите Антон Радичев и Даниел Цочев, временно изпълняващите длъжността редактор на в. "Труд" Никола Кицевски и на в. "24 часа" Борислав Зюмбюлев, както и издателят на двата ежедневника Любомир Павлов, директорът на Нова телевизия Светлана Василева. Новините ще "изпее" и Дони. Обзорът в 18,00 часа ще бъде направен от Васил Найденов и Богдана Карадочева. Бизнес акцентите от деня ще прочете финансистът Емил Хърсев.

Първото и единствено частно радио в България с национален лиценз стартира своята програма на 21 януари 1993 г. точно в 12 часа.

Дарик е най-слушаното радио в София, показва изследване на Market Test, TGI Bulgaria, публикувано в последния брой на вестник Капитал. Резултатите по месечен обхват сочат, че с 24,2% Дарик е категоричен лидер по слушаемост за аудиторията между 15 и 69 години.

Дарик радио е лидер и в друго проучване за миналата година, осъществено от TNS TV Plan, представително за аудиторията между 15 и 54 години в София и големите градове на страната. В основната целева група 36-45 години Дарик е на първо място с 19% месечно покритие и изпреварва всички останали станции в страната.