Д-р Драгош Методиев не иска да участва в листата на БСП за евровота, подкрепя Първанов
Д-р Драгош Методиев не иска да участва в листата на БСП за евровота, подкрепя Първанов / DarikNews.bg, архив

Великотърновският член на БСП д-р Драгош Методиев обяви в нарочна декларация до медиите, че иска неговата кандидатура да бъде изтеглена от понататъшните партийни процедури за съставяне на листата на БСП за предстоящите през май избори за Европейски парламент.

Д-р Методиев бе номиниран за кандидат за евродепутат от 17 общински партийни организации на БСП в Община Велико Търново.

Декларацията е депозирана още до Областния и общинския съвети на БСП и до общинската конференцията на БСП - Велико Търново.

Ето пълния текст на писмото и мотивите на социалиста да се оттегли от участие в евролистата:

"Решението ми се дължи на това, че винаги съм спазвал своя девиз- „Non sibi sed omnibus – Не за себе си, а за другите”. Спазвам този девиз в лекарската си практика. Спазвам го и като участник в обществено-политическия живот. Въпреки последователното абдикиране на държавата от здравеопазването през годините на прехода, останах верен на себе си. Влязох в обществения и политически живот за да мога да променя нещо, без да имам политическо наследство- родители и минало.
Като кандидат за евродепутат, десети в листата на БСП, с водач Ивайло Калфин/ 2009г../, след позитивна и изтощителна кампания, останах верен на себе си и принципите си и участвах в кампанията без да търся облаги и изгода.
Думите на Карл Маркс: ”Демокрацията е пътят към Социализма” - са моята представа за развитието на БСП. За мен тази сентенция трябва да бъде водеща в развитието на БСП. Опитах се да наложа този принцип на областно и на общинско ниво, но не успях.
„Не за себе си, а за другите” - спазвайки този девиз, подкрепям президента Георги Първанов и Ивайло Калфин в името на Карл Маркс.
Като лекар не ме интересува етносът, религията и убежденията на пациентите ми. Ще спазя девиза си за всички хора, издигнали кандидатурата ми, както и за всички гласували и негласували за мен. Правя всичко възможно общинските лечебни заведения да останат да съществуват, спазвайки моя девиз.
Каквото желая на себе си, нека да се случи на целия български народ.”, завършва текстът на декларацията, подписана от д-р Драгош Методиев.