„България на гражданите увеличава членската си маса във В. Търново
„България на гражданите увеличава членската си маса във В. Търново / Дарик нюз

„България на гражданите" /В. Търново/ приключва 2012 г. с пълна организационна готовност за постигане на амбициозните цели на партията през 2013 г., когато за първи път партията ще има самостоятелно участие на парламентарни избори. Това заяви при откриването на офиса на партията на ул. „Тодор Балина" №16 във Велико Търново общинският председател Мария Илчева. В последните два месеца структурата в старата столица е регистрирала 20% увеличение на членската си маса, като вече има членове и симпатизанти в повече от половината населени места на общината.

"Голямо предизвикателство за нас е ангажирането на млади хора и студенти с идеите и работата на „България на гражданите", като първите стъпки в тази посока вече  са направени.  Имаме готовност с общински ръководства и структури във всички общини на областта, като „България на гражданите" има покритие и в голяма част от населените места извън общинските центрове", коментира  Ангел Янчев- областен координатор на партията. Той добави че партията се явява естествен избор на всички дясно мислещи хора в областта, които  избират „България на гражданите" като възможност да съживят дясната политика и дадат път на всички знаещи и можещи хора.

Гости на откриването на офиса бяха Петър Николов- член на Националния съвет на партията, председатели на общински организации в областта, както и членовете на сдружение „България на гражданите" във Велико Търново.  

"2013 е официално годината на гражданите в ЕС. Това е годината и в която гражданите ще покажат, че могат да поемат контрола в свои ръце. „България на гражданите" има амбицията да осигури на хората в България достъп до властта, да направи процесите прозрачни, избора на кадри да става с гражданско участие, да се чува гласа на хората. Нека на изборите догодина покажем, че сме граждани" каза Петър Николов, член на Националния съвет на „България на гражданите" и отговорник за област Велико Търново.