България на гражданите изключи коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС
България на гражданите изключи коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС / Дарик нюз, архив
„България на гражданите" изключи коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС
58107
„България на гражданите" изключи коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС
  • „България на гражданите" изключи коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС

„България на гражданите" няма да влиза в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС нито преди, нито след изборите, информира областният координатор на партията Ангел Янчев. Решението е взето на разширено заседание на Националния съвет в курорта Боровец. След двудневни дебати в Боровец, по време на семинар, подпомогнат от фондация „Конрад Аденауер", близо 100 членове на Националния съвет, областни координатори и общински председатели са се обединили по най-важните въпроси пред младата партия.

"България на гражданите" ще работи за победа на предстоящите парламентарни избори като предложи алтернативен модел за управление, който изключва възможността за коалиция с трите политически сили, обясни Ангел Янчев.

По думите му ръководствата на ГЕРБ, БСП и ДПС са формирали коалиции при приемане на важни за страната решения. Така е било при продажбата на Булгартабак и при избора на Висшия съдебен съвет. Ангел Янчев добави, че до началото на месец декември партията ще приключи с изграждането на структурите си във всички общини на региона.

Чуйте повече от него в звуковия файл