Без победа за великотърновски отбор във В група
Без победа за великотърновски отбор във В група / Дарик нюз

Спартанците не успяха да пречупят габровци

Нулево равенство записаха „Спарта" и „Янтра" (Габрово) в мач без много голови положения. Преди почивката рядко бе напечено пред двете врати, а след нея домакините потърсиха по- настойчиво успехът, но пропиляха възможностите си. Проблемите им в мача дойдоха от средата на терена, където халфовете на гостите действаха по- активно и прекъснаха връзката между спартанците. Това наложи на защитниците да търсят с дълги пасове нападателите, но габровските бранители превъзхождаха ръстово и обираха високите топки.

В 23- ата минута бившият етърец Емил Георгиев се измъкна от неуспешен опит за изкуствена засада и подаде на Мирослав Косев в наказателното поле, но спартански защитник блокира изстрела му.

В 35- ата Красимир Гавазов стреля от движение встрани от вратата бранена от габровци. Три по- късно след фаул топката попадна в Мариян Симеонов, но ударът му с глава не затрудни Витанов. В последните секунди на полувремето при корнер за „Спарта" Иван Златков и Стойчо Иванов си попречиха взаимно да нанесат голов удар, опитвайки се да стигнат до топката.

В 61- ата минута Краси Гавазов изведе Светослав Караиванов сам срещу вратаря на "Янтра", но нападателят се спъна и не успя да стреля. При ответната атака Йоан Петков центрира към Мирослав Косев, който от линията на вратарското поле стреля над вратата гредата.

Даниел Панайотов и Стойчо Иванов можеха все пак да оставят трите точки в акатива на домакините в края на срещата, но и двамата биха неточно от чисти позиции. Първо Панайотов шутира на сантиметри от левия страничен стълб, а при следващата атака Стойчо Иванов оставен абсолютно сам стреля високо и встрани от рамката.

Срещата бе ръководена коректно и точно от великотърновска съдийска бригада, с рефер Красимир Ангелов.

„Отборът не подходи достатъчно сериозно към мача. Познавам възможностите на момчетата и знам, че можеха да спечелят. Това, че играха добре и побеждаваха в последните няколко срещи явно им бе повлияло успокояващо. Опитвам се да им обясна, че в живота всеки ден трябва да се доказваш", коментира шефът на спартанците Митко Манолов.

Регионалното дерби в Свищов завърши без победител

Регионалното дерби в Свищов между местния „Академик" и гронооряховският „Локомотив" остана нерешено. Мачът бе равностоен, като гостите приеха играта в половината си и разчитаха на контри. При една от тях в 35- ата минута Пламен Иванов премина и вратаря Иван Иванов и вкара за 0:1. Домакините опитваха технични разигравания, но така и не отправиха до почивката удар в очертанията на вратата, а центриранията бяха безпроблемно парирани от високия вратар на гостите Асен Борисов.

Натискът на „Академик" след почивката се засили и в 70- ата минута при поредното разбъркване Красен Каравелов изравни. Здравата битка по терена продължи, а до края и двата тима имаха по едно чисто положение. Иван Ганев от „Академик" можеше да направи 2:1, но от 3- 4 метра би в тялото на вратаря Борисов. В 75- ата минута пък Ради Стайков изскочи сам, но не можа да преодолее вратаря Иван Иванов.

Останалите резултати от кръга в Северозападната "В" група:

Спартак- 1919 (Плевен)- Ботев (Димово) 1:2
Локомотив (Мездра)- Балкан (Белоградчик) 3:0 
Ботев (Козлодуй)- ФК Трявна 1:0 
Локомотив (Дряново)- Торпедо (Борован) 0:2
Гигант (Белене)- Левски- 2007 3:1 
Ситомир (Никопол)- Бдин (Видин) 0:0