Жалби до РИК: Кандидат за депутат интервюира избиратели, агитация на турски език, съмнения за търговия с гласове
Жалби до РИК: Кандидат за депутат интервюира избиратели, агитация на турски език, съмнения за търговия с гласове / снимка: Дарик Варна

Сигнал за предизборна агитация от страна на кандидат за депутат са подали от областния предизборен щаб на ГЕРБ до РИК.  Кандидатът снимал с камера и интервюирал избиратели в секционни избирателни комисии  в ОУ „Никола Вапцаров” във варненския квартал „Възраждане”, район „Младост”. Информация за случая е получена още сутринта в щаба на партията.

Сигнал е подаден и за необичайно струпване на гласоподаватели пред ОУ „Патриарх Евтимий”, което пораждало съмнения за търговия с гласове. От партията са сезирали компетентните органи и по повод неизвестни лица, които разполагат със списъци на гласоподаватели и извършват агитация на турски език в ОУ „Васил Левски” в район „Аспарухово”.

Граждани са станали свидетели на нерегламентирана агитация в полза на политическа партия и в сградата на СОУ „Димчо Дебелянов”.  Край двора на СОУ „Гео Милев” във варненския район „Младост” са разлепени агитационни материали, което е в нарушение на Изборния кодекс.

Сигнал е подаден и по повод председател на изборна секция в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов”. Той е забелязан да използва рекламни агитационни материали, обозначени с номера на политическа партия.

До РИК и ОД на МВР-Варна, е подаден сигнал и за гражданин, който раздава парични  средства на гласоподаватели до секционни комисии в село Пчелник, община Долни чифлик.

Част от сигналите са изпратени по компетентност и до Областната дирекцията на МВР-Варна.