/ MTV Presents Varna Beach
MTV, която миналата година организира грандиозно музикално събитие във Варна, ще се завърне в града през 2018 г., за да бъде домакин на още по-голямо шоу. Според организаторите общите разходи за реализиране на проекта през настоящата година възлизат на 2 млн. евро. Затова те са отправили искане местната администрация да участва с 300 хил. евро.

MTV харесаха Варна, искат още по-голямо събитие това лято

Съветниците от комисията по култура дадоха съгласието си Община Варна да участва със 150 000 евро, които не са включени в общата рамка от 16,8 млн. лева, предвидени за култура през тази година. Решението трябва да мине през комисията по финанси и бюджет, преди Общинският съвет окончателно да се произнесе. Сумата е голяма, тъй като гарантира още по-мащабна реклама на Варна, поясни  Десислава Георгиева от дирекция "Култура".

Концертът на MTV във Варна с престижна награда

По време на концерта на варненския плаж през юли миналата година беше издигната сцена, която беше най-голямото сценично съоръжение, построявано някога в България. Специално едночасово телевизионно шоу бе записано от събитието на живо, като понастоящем то се излъчва в над 80 държави по света. ТВ шоуто ще бъде излъчвано многократно в продължение на 12 месеца и ще бъде гледано от над 300 милиона души.