ВМРО:Областният управител на Варна е срам за България
ВМРО:Областният управител на Варна е срам за България / netinfo
Областният управител на Варна Христо Контров е срам за България и срам за флота на страната. Той не е политик, а пионка на антибългарската партия ДПС. Това заяви областният лидер на ВМРО във Варна Костадин Костадинов.

Още не можем да си обясним как губернаторът оспори решението на Общинския съвет за признаване на геноцида над арменския народ в началото на миналия век. Административният съд намери делата на Контров като недопустими, но той не спря и продължи да търси правата си във Върховния съд, каза още Костадинов.

Писмено ще запитаме председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов защо във Варна не се санкционират превозните средства с животинска тяга. Преди няколко дни видяхме как цигани си оставиха коня пред най-големия МОЛ във Варна и никой не ги санкционира, а полицията трябва да конфискува животното. Аналогична е и картината в квартал “Владислав Варненчик”. Там конете си тичат в междублоковите пространства и се хранят от кофите за смет, посочи местният лидер на "воеводите".

На 6 септември във Варна ВМРО ще проведе факелно шествие по случай годишнината от Съединението на България. Проявата ще започне в 19 ч. пред входа на Морската градина и ще завърши пред сградата на Градския архив.

В шествието ще се включат симпатизанти на ВМРО от цялата област, както и привърженици на партията от Добрич. Факли ще бъдат раздадени на всеки жалещ, който иска да се включи в инициативата, допълни лидерът на варненските "воеводи".