Варна ще поиска ново домакинство на Тол шипс
Варна ще поиска ново домакинство на Тол шипс / Дарик Варна

Още днес Варна може да отправи ново искане за повторно кандидатстване за домакинство на „Тол шипс Исторически морета". Това заяви кап. Тома Томов, член на организационния комитет на регатата.

Всички капитани на ветроходите са заявили, че морската столица се е представила като най-организирания град-домакин, обяви кметът Кирил Йорданов, който председателстваше организационния комитет на събитието.

Над 250 хиляди души са посетили варненското пристанище по време на регатата от 21 до 24 май. Паркингите пък са били използвани от 12 600 автомобила, съобщи кметът Йорданов.

За организирането на регатата са били изразходени 109 500 лева, като над половината са осигурени от спонсори. Отделно 40 000 лири е платила Община Варна за членски внос за „Тол шипс Исторически морета 2010".

В организацията на регатата са взели участие общо 80 доброволци- младежи и девойки. Служителите на пристанището доброволно са преместили 1200 контейнера, които са били разпределени на общо 200 декара площ, разкри шефът на пристанище Варна кап. Данаил Папазов.

Варна бе домакин на „Тол шипс Исторически морета 2010" от 21 до 24 май, като страната ни за първи път бе част от престижното ветроходно състезание с над 50-годишна историрия. На тръгване от Варна ветроходите демонстрираха красотата си в атракцията Парад на ветрилата.