Варна е временният водач в класацията за най-добър град за живеене
Варна е временният водач в класацията за най-добър град за живеене / Дарик Варна

Тази сутрин Варна оглави класацията „Кой е най-добрият град за живеене в България”. След като в продължение на 5 дена начело беше другият голям черноморски град – Бургас, днес Варна повежда убедително. Това се случи в резултат на отворените днес два критерия – „Брой ресторанти с различна национална кухня”, за който градът ни печели 9 точки, и „Място да пиеш хубаво кафе” – също с 9 точки. Единствено столицата ни изпреварва по тези два показателя, но това се оказа недостатъчно за софиянци да поведат в проучването на Дарик и „24 часа”. Към момента Варна има 101 точки, София се нарежда на второ място с 99 точки, а Пловдив и Бургас са на трето място с по 98 точки.
В паралелната читателска класация временният водач отново е Варна. Над 2050 гласа е получила до днес морската столица. Бургазлии са се активизирали в последните дни и почти дишат във врата на варненци с 850 гласа.
До края на класацията има 17 дена. Дали Варна за трети път ще стане най-добрият град за живеене в България ще стане ясно след 23 октомври. Дотогава можете да гласувате за любимия си град тук:

http://dariknews.bg/city2009.php?city=2

А ако още имате колебания кой е най-красивият град в България, вижте в „Тема в снимки”  колко е хубава Варна дори когато вали.