Участниците във FUNCITY поканени на международен форум в Рим
Участниците във FUNCITY поканени на международен форум в Рим / снимка: live.varna.bg

След приключването на младежкия фестивал FUNCITY организаторите получиха покана за участие в Седмицата на движението (Move Week), която ще се проведе в Рим, Италия. Представители на различните спортни дисциплини ще направят демонстративно пътуване с кемпър, което ще стартира през октомври от Варна. Керванът ще премине през няколко европейски държави, като финална точка от пътуването му ще бъде италианската столица Рим, където в периода 22-25 октомври ще се проведе Международния конгрес на движението. Поканата за участие бе отправена от Ласка Ненова - представител на Международната Асоциация по Спорт и Култура и координатор на инициативата „Now We Move".

В събота бе проведен графити и стрийт арт проект „Архиграф", в рамките на който една от стените на Морска гара бе красиво обагрена с рисунки на морска тематика. Отново на Морска гара в късните часове стартира и Нощта на художниците под ръководството на школа „Дедал", които създадоха уникална творческа обстановка с музика на живо, за да вдъхновят всички решили да се включат.

В рамките на същия ден бяха проведени и официалните демонстрации на рампа с кънки от екипа на „Тийм Дизастър". За участниците бе осигурена специална рехабилитаторска шатра, в която всички спортисти и танцьори имаха възможност да се възползват от услугите на здравните специалисти. В събота приключи отворената сцена за танцови предизвикателства, където победител е Shifura Killatria. Лилианна Николаева спечели предприемаческото предизвикателство "Дизайн на маркетинг презентация за спонсори BG vs The World".