Трима от наркогрупировката Монопола остават в ареста
Трима от наркогрупировката Монопола остават в ареста / Снимка: пресцентър на ВОС
Тримата членове на групата за разпространение на наркотици, които бяха задържани във Варна преди два дни, остават за постоянно в ареста, реши състав на Варненския окръжен съд. 24-годишните дилъри Марин Димитров и Радослав Костов и техният тартор - 39-годишният Жулиян Михалев, са от контингента на престъпната група "Монопола", която в края на миналата година поръча побоя на дилъра Стоян Янев, който впоследствие почина.

Тримата са извършвали добре организирана престъпна дейност, от която са реализирани значителни имотни облаги за всеки един от групата и за други лица. Чист хероин се е доставял в големи количества и е съществувала стройна организация за разфасоването и пласирането му от други лица на по-ниско ниво в йерархията.

Въпреки че при задържането на 39-годишния Жулиян не е открита дрога, съдът направи обоснован извод, че той е ръководил и координирал работата на доставчиците и разпространителите на хероин на по-ниско ниво, като е поддържал връзки и с по-високостоящи лица в йерархията.

Предстои обвиненията на тримата задържани да бъдат прецизирани.