/ Thinkstock/Getty Images
Районната прокуратура във Варна предаде на съд шофьор на катафалка, причинил телесни повреди на мотоциклетист, като управлявал пиян, без книжка и с превишена скорост. 

На 19 май 2013 год. 38-годишният Милен М. от Провадия управлявал колата по варненския булевард „Сливница“. Въпреки че се движел в населено място, където максималната скорост за движение е 50 км/ч, той управлявал траурния автомобил със скорост около 85 км/ч, припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

На кръстовището с улица „Струга“ при червен сигнал на светофара Милен ударил мотоциклета. От удара пострадалият мотоциклетист получил четири средни телесни повреди. 

Причинилият катастрофата бил тестван с дрегер, който отчел 0,49 промила алкохол в кръвта му. При съставянето на акт за установяване на административно нарушение Милен, представил контролен талон, издаден за свидетелство за правоуправление, каквото никога не е притежавал. Оказало се, че талонът е неистински.

Поради забавянето заради обслужване на пътно-транспортното произшествие подсъдимият дал кръвна проба два часа по-късно. Резултатите показали наличие на 0,47 промила алкохол. 

Назначена била съдебномедицинска експертиза, която да определи концентрацията на алкохол в кръвта на Милен М. към момента на пътното произшествие. Заключението й показало, че в момента на катастрофата той е бил с 0,78 промила алкохол в кръвта. 

Предстои делото срещу 38-годишния Милен М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.  Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода.