Световноизвестен цигулар свири в помощ на варненски бебета
Световноизвестен цигулар свири в помощ на варненски бебета / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Благотворителен симфоничен концерт се организира тази вечер в помощ на недоносените бебета в АГ болница „Проф. Д. Стаматов” във Варна. Музикалната проява под надслов „Дари живот” ще започне в 19:30 часа в Градската художествена галерия. Входът е свободен, а даренията за болницата са според възможностите и желанията на публиката. Събраните средства ще бъдат предоставените за интензивното лечение на преждевременно родените бебета.

Концертът се организира от цигуларя Чавдар Парашкевов, който е възпитаник на Музикалното училище във Варна, а сега живее, преподава и концертира в САЩ. Варненецът е музикант със световна известност. Всяка година при завръщането си в родния град той организира благотворителни концерти, посветени на обществени каузи.

Тази вечер цигуларят Чавдар Парашкевов ще свири заедно с пианистката Наташа Кисленко – преподавател по пиано в Университета в Санта Барбара, Калифорния, която е носител на много международни награди.

В програмата на концерта са включени произведения от Моцарт и Менделсон под съпровода на Камерен оркестър с диригент Страцимир Павлов.