Стефан Генов: Имаме нужда от офанзивни играчи
Стефан Генов: Имаме нужда от офанзивни играчи / Sofia Photo Agency, архив
Стефан Генов: "Имама нужда от офанзивни играчи"
47452
Стефан Генов: "Имама нужда от офанзивни играчи"
  • Стефан Генов: "Имама нужда от офанзивни играчи"

Старши треньорът на Черно море Стефан Генов призна в интервю за „Морски Гонг” в ефира на Дарик Варна, че отборът има належаща нужда от нови офанзивни футболисти, като разкри, че вече е изготвил списък с тези, които желае. Сред тях има и чужденци и българи.

„Не мога да приема упреците към мен, че не налагам футболисти от школата”, каза още Генов. Той припомни, че в течение на всички мачове е давал шансове и на Илиян Капитанов, и на Румен Николов, а Янчо Андреев също има 3-4 участия.

„Това че Тодор Колев не играе не е по моя вина, защото той често е контузен. Посочете един отбор пред нас или зад нас в таблицата, в който играят юноши освен Черно море. Вярно, че има юноши в тима на Литекс, но там академията събира най-хубавото от цяла България. Така, че много по-лесно е да взема аз 12-13 годишен футболист с невероятни качества, да го наложа по-късно и да казвам това е наш юноша. При нас не е така”, разказа Генов.

Той разкри, че възнамерява през зимната пауза да повика да тренират с мъжете няколко юноши, сред които Бекир Расим, Кристиян Димитров, централен защитник, както и централен нападател.