Сезонът в „Златни пясъци“ – като миналогодишния
Сезонът в „Златни пясъци“ – като миналогодишния / снимка: Дарик Варна

Ръст на туристите през летния сезон в „Златни пясъци" едва ли ще има, като очакванията са да бъдат достигнати нивата от миналото лято. Това прогнозира председателят на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци" Георги Щерев.

Официално сезонът в най-големия курорт по Северното Черноморие ще бъде открит след дни, през втората половина на май, разкри Щерев. По думите му в момента в комплекса работят малко повече от десетина хотела, а почиващи има само от Германия.

Ситуацията в Украйна няма да се отрази на броя на очакваните туристи, смята председателят на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци". Според него единствено проблем може да има с придвижването на беларуските туристи през размирна Украйна. Вариантът обаче е те да минават през Словакия.

Преди дни във Варна зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев обяви, че има намерено решение на проблема с туристите от Беларус. Словакия ще издава на беларусите шенгенски визи, което ще позволи безпрепятственото им преминаване през Полша, Словакия и Унгария, които са в Шенген.