Семинар за младежка заетост, проекти и предприемачество се провежда във Варна
Семинар за младежка заетост, проекти и предприемачество се провежда във Варна / netinfo

Младежка заетост и предприемачество са сред основните теми на семинар „Възможности за европейско финансиране за младите хора“, който ще се проведе днес в зала „Варна“ на Община Варна. Събитието се организира от Областния информационен център, съвместно с общинската дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ и е в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г.

Семинарът цели да популяризира възможностите за европейско финансиране, от които могат да се възползват младите хора през новия програмен период 2014-2020 г. Акцент са мерките за намаляване на младежката безработица по линия на Инициативата за младежка заетост „Гаранция за младежта“ и възможностите за достъп до финансиране в подкрепа на предприемачеството с помощта на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Млади хора ще представят европейски проекти, които реализират във Варна със средства от оперативните програми през програмния период 2007-2013 г. Сред лекторите на събитието са представители на Бюрото по труда във Варна и регионалната структура на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на икономиката и енергетиката.

Събитието е отворено за младежи, студенти, преподаватели, представители на НПО, фирми, университети, училища и др. звена в сферата на образованието и младежта.