Румънец остана ненаказан след серия хулигански прояви
Румънец остана ненаказан след серия хулигански прояви / netinfo

29-годишен румънски турист, отседнал на Златни пясъци, остана ненаказан след серия нарушения на обществения ред в събота. Това съобщиха за Дарик от пресслужбата на варненската полиция.

Шофирайки, чужденецът отказал да спре на полицаите от звено "Сигма" и се наложило да бъде преследван и принудително задържан в Пето РПУ.

В сградата на управлението румънецът крещял и псувал униформените. По думите му той бил само за ден в България, а процедурата по даване на обяснения му се сторила дълга.

Образувана е преписка по Указа за дребното хулиганство. Материалите по случая са докладвани на дежурен прокурор, който по закон в рамките на 24 часа би трябвало да предаде информацията от проверката на съда, който трябва да определи наказанието.

Оказало се обаче, че няма кой да работи по преписката, тъй като по обяснението на магистратите в събота и неделя прокуратурата и съдът си почиват.


След изтичането на 24-часовото задържане румънецът е пуснат да си ходи, без да си понесе отговорността за хулиганските прояви.