Росен Марков вдига Паметник на гларуса край плажа
Росен Марков вдига Паметник на гларуса край плажа / снимка: БГНЕС, архив

Паметник на гларуса, като събирателен образ на родните свалячи, да бъде поставен на Първа буна. Това е една от нестандартните идеи на варненския зевзек Росен Марков и е на път да бъде реализирана.

За целта лидерът на Партия на българските мъже е внесъл официално предложението си в деловодството на Областна управа, която има право да се разпорежда с имоти държавна собственост, каквато са буните. Воден е и разговор с областния управител Коста Базитов, който е обещал да съдейства, разкри Марков.

Първият в света Паметник на гларуса бе създаден още преди няколко години, като бе показан от Марков на варненския плаж. Гларусът е изработен от камък, с реални размери. Казва се Дончо, като закачка с името на легендарния прелъстител Дон Жуан.

Това е поредната нестандартна проява  на варненския ексцентрик. Щуротиите му нямат край и нерядко изумяват варненци. Сред скандалните изцепки на Росен Марков са самопогребване пред общината, нахлуване гол в зала „Пленарна" и скачане в морето на Богоявление за спасяване на секс кукла.

Варненецът е издигал магаре за депутат в Народното събрание, неведнъж е водил овцата Радка тук-там, а в годината на Заека връчи бял дългоушко, кръстен Станишко, на Бойко Борисов. Влизал е и в ролите на „доктор-биролог” и „легнал полицай”.