Рокери поискаха мотописта на летището
Рокери поискаха мотописта на летището / netinfo
Пътна отсечка от града да бъде периодично затваряна, за да могат там варненските мотористи да провеждат гонки и други мото атракции. Това са поискали от варненските мотоклубове “Диви деца” и “Номади” в петицията до кмета, връчена от рокерите на градоначалника на срещата им с него в петък. Това съобщи лидерът на “Диви деца” Тони Стоянов-Бонбона.

За арена на своите атракции мотористите предлагат 4 варианта – една от пистите на летището, пътя за Морска гара, отсечката от Млекозавода до метанстанцията или след Топливо в посока с. Казашко.

Според предложението на рокерите една от тези отсечки може да бъде затваряна 15 пъти през лятото, след 20 часа до 2 след полунощ, като по този начин моторджиите няма да пречат на гражданите.

Пътните полицаи да проверяват местата, където се събират мотористите-нарушители. Катаджиите могат да ги проверяват на място и така няма да хабят ресурс за масови хайки, предложи Красимир Георгиев от мотоклуб ”Номади”. Според него кметът на Варна Кирил Йорданов си прави предизборен имидж на техен гръб, а акцията на Общината и КАТ срещу варненските мотористи е целенасочена.

"Готови сме за нови протести", категоричен бе Тони Стоянов-Бонбона. Според лидера на “Диви деца” от Общината и КАТ ще откажат разрешение за нов мотопротест, за да въпрепятстват провеждането на втора “антикмет” акция.