Очаква се около 200 коли да тръгнат на шествие и да затруднят движението в града
Протестно шествие от рибари и представители на туристическия бизнес се проведе днес във Варна. Около 200 души се събраха в района на Двореца на културата и спорта, за да изразят своето несъгласие със Законопроекта за енергия от възобновяеми източници в морските пространства.

Общинските съветници в Шабла на извънредна сесия заради перките в Черно море

"Това, което провокира нашето недоволство, е опитът на Центъра за изследване на демокрацията отново да инициира законопроекта за възобновяемите енергийни източници в морските пространства на Черно море, съобщи Емил Милев, председател на Сдружение "Черноморски изгрев".

Булфото

Поводът за протеста е организирана кръгла маса. Планирана първоначално да се проведе днес във варненски хотел, се оказва, че ще бъде онлайн, съобщи по време на протеста Милев. Въпреки това обаче няма линк за достъп, и рибарите нямат възможност да се включат в нея.

Булфото

Рибарите ще поискат среща с кмета на Варна Благомир Коцев, тъй като договорите им за лодкостоянките закъсняват от доста време. Те казаха, че се надяват Общината да се задейства, защото чакат от месеци.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Булфото