Янко Станев седна в шефския стол за последно
Янко Станев седна в шефския стол за последно / Янко Станев © Дарик Варна, архив

Шефът на "Бюджет и финанси" във Варненския общински съвет Янко Станев седна за последен път на председателския стол на днешното заседание на комисията. Смяната на изключения от ДПС общинар предстои да бъде гласувана на сесията на Общинския съвет в сряда.

Очакванията на журналистите бяха, че една от най-важните комисии в местния парламент, каквато е финансовата, няма да заседава до 28 март. Те обаче бяха опровергани.

Самият Янко Станев днес беше в добро разположение на духа. Той и този път запази мълчание относно предстоящата рокада.

Решението за свалянето на бившия общински председател на ДПС от шефския пост беше взето на 7 март от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а като мотив беше посочено „отстъпление от принципите на партията” с оглед резултатите от местните избори и кадровата политика.

Все още не е известно кой ще бъде новият шеф на финансовата комисия. Председателят на местния парламент Николай Апостолов неотдавна разкри пред Дарик, че две са основните имена, които се обсъждат в групата на ГЕРБ в Общинския съвет. Иван Портних и Николай Стоянов, според „герберите“, ще могат да се справят с тази задача. „Портних е избиран два пъти за мениджър на годината в сферата на туризма, а Стоянов има натрупан опит като председател на Общинския съвет на Варна в периода 1995-1999г. и е участвал активно в изготвянето на местния бюджет“, аргументира се Апостолов.