Първата по рода си медена дегустация започва във Варна
Първата по рода си медена дегустация започва във Варна / netinfo
Първата във Варна медена дегустация ще бъде открита официално от 11 ч. на ул. „Русе” (зад градинката на Операта). До 20 август всеки ден от 10 ч. до 20 ч. варненци и гостите на града ще могат безплатно да опитат и се насладят на различни видове български пчелен мед и всички пчелни продукти. Целта на инициативата е да се популяризират качествата на българския мед.

Дегустацията се организира от Сдружение “Младите пчелари” по случай празника на Варна със съдействието на община Варна и под патронажа на кмета на града Кирил Йорданов. Той ще бъде официален гост на откриването. Посетителите ще могат да се запознаят и с производствения цикъл за добиване на мед, както и с продукцията на местните производители.

Игри и изненади ще съпътстват медената дегустация. В първия й ден ще се проведе състезание „Познай меда”. През цялата седмица на кампанията всеки, който е опитал от сладкото изкушение, ще може да се включи в томбола като попълни анкета за своите предпочитания. На 20-ти август измежду всички отговорили ще бъдат изтеглени и имената на трима победители. Те ще си тръгнат с буркан от вида мед, който изберат сами.